mam pytanko czy dalo by sie zrobic zegarki z takim podswietleniem jak w vw i jak jest zrobione podswietlanie przycisków (otwieranie wlewu itp) i czy po przerobce dziala sciemnianie sorki ale jestem w tych sprawach laikiem
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Dac to sie da - spokojnie
natomiast sa dwa problemy: czerwonosc wskazowek z VW jest zwiekszona przez to ze one sa porostu pomalowane na czerwono od gory :haha: nie ma wiec tego efektu ktory jest u nas (w oct wskazowki sa pomalowane na bialo - od gory), czyli blakniecia kolorku w swietle dziennym. No i pozostaje problem z dobraniem koloru i jasnosci diod dla uzyskania niebieskiego. Regulacja dziala bez problemu.
Podsumowujac - da sie - trzeba tylko rozwiazac pewne kwestie jak np dostepnosc diod w odpowiedniej obudowie o odpowiedniej jasnosci
czy ewentualnie mogłbym liczyc na twoja pomoc w tej kwestii :?: bo jak zauwazylem to jestes w tej sprawie specem
i jeszcze jedno pytanko a jak jest z podswietleniem przełączników czy w nich równiez mozna zmienic kolor czy jest to równie skomplikowane jak z zegarami :?:
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Czytam o diodach i zrodziło mi się pytanie.
Mam podświetlenie zielone i białe wskazówki. Nie lepiej wymienić same wskazówki np. na czerwone. Wymiana diod jest tylko ładna wieczorem natomiast w dzień i tak wskazówki pozostaną białe, w innych autach wskazówki są oryginalnie czerwone. Nie wiem czy czerwone można zdobyć ale tak mi przyszło czytając o diodach.
Dzisiaj modowalem szafe z MaxiDotem (małym) - podswietla go 15 diod.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to można u mnie zobaczyc (na spotach) jak wyglada na żywca Zegary (bialy z czerwonym) plus deska na czerwono (manualna klima - biale podswietlenie)
Dzieki "Xekon'owi" zmieniłem podświetlenie zegarów w Fabii. W Fabi podświetlenie paliwa i wody jest to samo co od wzkazówek i niestety nie da się zmienić koloru wskazówek.
Oto Efekty:
Witam wszystkich zainteresowanych - dziasiaj przemodzil sie klimatronic u jednego z naszych kolegow, na kolorek bialy i czerwone przyciski - wyglada to calkiem fajowo - nie powiem. k
Komentarz